Stichting FreedomFlame NL heeft tot doel het creëren van bewustwording over "het leven in vrijheid". 

 

Stichting FreedomFlame NL is opgericht in april 2018 en is tot stand gekomen door 3 enthousiaste dames: 2 uit Wieringerwerf en 1 uit Wageningen.

Het doel van onze stichting is het creëren van bewustwording rondom het thema “leven in vrijheid”.   Dit gebeurt o.a. door het organiseren en bijwonen van activiteiten en verstrekken van informatie.  En daarbij niet in de laatste plaats; het verspreiden van DE herdenkingstulp van Nederland: De FreedomFlame tulp.

 

Een van onze eerste activiteiten, is het selecteren en het dopen van deze speciale tulp geweest.

De FreedomFlame tulp staat symbool voor de boodschap achter de vrijheidsvlam (of FreedomFlame) en daarmee onze stichting. 

Deze boodschap is gegeven door Fieldmarshal Bernard Law Montgomery op 13 september 1948 bij het ontsteken van het vrijheidsvuur.:

 

“Let us be strong in the resolve to stand firmly for freedom and justice in an unsettled world”.

 

Wij als stichting hebben het doel gesteld om de Freedom Flame tulp met haar boodschap te verspreiden over Nederland en hier een bekend herdenkingssymbool van te maken. 

 

Op 4 mei 2018 heeft de Freedom Flame tulp zijn officiële naam gekregen tijdens een doopritueel, waarbij de tulp is gedoopt door de BritseTweede Wereldoorlogveteraan Raymond Lord samen met de burgemeester van Wageningen; de heer Van Rumund . 

De doop heeft plaatsgevonden in de Grote Kerk van Wageningen. De Grote Kerk maakt sinds jaar en dag onderdeel uit van het herdenkingsprogramma voor 4 mei in Wageningen. De stad Wageningen heeft overigens voor Nederland een essentiële rol in het kader van herdenken van de Tweede Wereldoorlog. De overgave van de Duitsers in Nederland is hier immers afgestemd en ondertekend in Hotel de Wereld. 

 

Sinds dat moment wordt er jaarlijks uitgebreid stil gestaan bij dat moment middels herdenkingsplechtigheden op 4 mei en het bevrijdingsfestival en Defilé op 5 mei.  

Daarnaast wordt hier sinds 1948 het vrijheidsvuur brandend gehouden; de originele FreedomFlame, waar ook onze stichting op is gebaseerd. 

 

Voor ons dus een hele bijzondere locatie om de FreedomFlame tulp te kunnen laten dopen. 

 

Wilt u meer informatie of heeft u vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen via het contactformulier of via info@freedomflame.nl


Stichting FreedomFlame NL is in 2018 opgericht en bestaat uit de volgende personen: 

- Edith van de Bovenkamp

- Lisanne Zeinstra

- Dennis van de Bovenkamp