Freedom Flame tulp

Van augustus t/m december 2023 zijn de FreedomFlame bollen weer verkrijgbaar!

 

Tulpen zijn een seizoensgebonden product. Dat geldt ook voor de tulpenbollen zelf. In het najaar worden ze gepland, om vervolgens medio het jaar erop geoogst en verwerkt te worden. Dat betekent dat de bollen vanaf augustus/september pas beschikbaar zijn voor ev. verkoop.   Ze kunnen het gehele najaar en zelfs tot vroeg in de winter worden geplant. In ieder geval tot aan de eerste vorst. 

 

Mocht u belangstelling hebben deze Freedom Flame tulpenbollen aan te schaffen, stuur ons dan een mailtje via info@freedomflame.nl. Vermeldt daarbij  uw gegevens en hoeveel bollen u zou willen kopen. Wij nemen daarna contact met u op t.b.v. verdere afstemming.  (in kleinere aantallen gaan ze vanaf zakjes met 10 stuks)

 

Bent u werkzaam bij 1 van de Nederlandse gemeentes of een andere organisatie en wilt u voor de monumenten in uw gemeente wellicht bollen aanschaffen, informeer dan bij ons naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

Waar bloeit de tulp in 2023?

Het is nu zover: de laatste kou van deze afgelopen winter is aan het wegtrekken en de tulpen hebben hun kopjes laten zien. Op sommige plekken staan ze nu mogelijk zelfs al in bloei. Op de schaduwrijke plekken kan het nog even duren. In ieder geval is dit de periode van het jaar dat er weer overal Freedom Flame tulpen te zien gaan zijn!


Heb je de Freedom Flame tulp dit jaar zien bloeien? Stuur ons je foto incl locatie via info@freedomflame.nl en we plaatsen hem op onze site en social media. 

 

 

Waar was de FreedomFlame te zien?

In zijn 1e 2 officiële jaren, is de Freedom Flame tulp al op veel locaties in Europa zichtbaar geweest.  Ook in Nederland is de tulp op veel plekken terug te zien: in meer dan 50 gemeentes!

 

Hierbij een aantal foto's.

 

Vind je het leuk om hier ook jouw foto met bloeiende Freedom Flame tulp in de spotlight te zetten, mail deze dan naar info@freedomflame.nl  o.v.v. je naam en de plaatsnaam/land waar deze bloeide.

 

Gedoopt

Op 4 mei 2018 heeft de Freedom Flame tulp zijn officiële naam gekregen tijdens een doopritueel. De tulp is in Wageningen gedoopt door de BritseTweede Wereldoorlogveteraan Raymond Lord samen met Burgemeester Van Rumund. 

 

Het dopen van deze tulp is gedaan met een hele mooie wijn, genaamd La Tulipe Sparkling. Deze sprankelende tulpenwijn is aan ons beschikbaar gesteld dooChateau La Tulipe  van Ilja Gort. 

 

Dit bijzondere moment waarop de tulp zijn naam kreeg, heeft plaatsgevonden in de Grote Kerk in Wageningen en is tevens onderdeel van de start van het formele herdenkingsprogramma voor 4 mei van de gemeente Wageningen. 
De stad Wageningen neemt een speciale plaats in, in het kader van herdenken van de Tweede Wereldoorlog. De overgave van de Duitsers in Nederland is hier immers afgestemd en ondertekend in Hotel de Wereld. 
Sinds dat moment wordt er jaarlijks uitgebreid stil gestaan bij dat moment middels herdenkingsplechtigheden op 4 mei en het bevrijdingsfestival en Defilé op 5 mei.  

Daarnaast wordt hier sinds 1948 het vrijheidsvuur brandend gehouden; de originele FreedomFlame, waar ook onze stichting op is gebaseerd. 

 

Voor ons dus een hele bijzondere locatie om de FreedomFlame tulp te dopen. 

 

 

Een aantal foto's van de doop zijn te zien op deze pagina: link

 

 

Vanaf september t/m december is het mogelijk om deze tulpenbollen te kopen, zodat je ze in je eigen tuin kan planten. Daarna komen ze ieder jaar in het voorjaar tot bloei. 

Mocht je ook graag een aantal originele FreedomFlame tulpen in je tuin, stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.