Freedom Flame tulp

Van augustus t/m december 2020 zijn de FreedomFlame bollen weer verkrijgbaar!

 

Stuur een mailtje naar info@freedomflame.nl om deze bollen te kunnen aanschaffen.  Vermeldt daarbij  uw gegevens en hoeveel bollen u zou willen kopen. Wij nemen daarna contact met u op t.b.v. verdere afstemming.

 

Bent u werkzaam bij 1 van de Nederlandse gemeentes of een andere organisatie en wilt u voor de monumenten in uw gemeente wellicht bollen aanschaffen, informeer dan bij ons naar de mogelijkheden.

 

 

 

 

 

Waar bloeit de tulp in 2020?

Heb je de Freedom Flame tulp dit jaar zien bloeien? Stuur ons je foto incl locatie en we plaatsen hem op onze site. 

 

 

Waar was de FreedomFlame in 2019 in bloei te zien?

In zijn 1e officiële jaar, is de Freedom Flame tulp al op veel locaties in Europa zichtbaar geweest. 

Hierbij een aantal foto's.

 

Vind je het leuk om hier ook jouw foto met bloeiende Freedom Flame tulp in de spotlight te zetten, mail deze dan naar info@freedomflame.nl  o.v.v. je naam en de plaatsnaam/land waar deze bloeide.

 

Gedoopt

Op 4 mei 2018 heeft de Freedom Flame tulp zijn officiële naam gekregen tijdens een doopritueel. De tulp is in Wageningen gedoopt door de BritseTweede Wereldoorlogveteraan Raymond Lord samen met Burgemeester Van Rumund. 

 

Het dopen van deze tulp is gedaan met een hele mooie wijn, genaamd La Tulipe Sparkling. Deze sprankelende tulpenwijn is aan ons beschikbaar gesteld dooChateau La Tulipe  van Ilja Gort. 

 

Dit bijzondere moment waarop de tulp zijn naam kreeg, heeft plaatsgevonden in de Grote Kerk in Wageningen en is tevens onderdeel van de start van het formele herdenkingsprogramma voor 4 mei van de gemeente Wageningen. 
De stad Wageningen neemt een speciale plaats in, in het kader van herdenken van de Tweede Wereldoorlog. De overgave van de Duitsers in Nederland is hier immers afgestemd en ondertekend in Hotel de Wereld. 
Sinds dat moment wordt er jaarlijks uitgebreid stil gestaan bij dat moment middels herdenkingsplechtigheden op 4 mei en het bevrijdingsfestival en Defilé op 5 mei.  

Daarnaast wordt hier sinds 1948 het vrijheidsvuur brandend gehouden; de originele FreedomFlame, waar ook onze stichting op is gebaseerd. 

 

Voor ons dus een hele bijzondere locatie om de FreedomFlame tulp te dopen. 

 

 

Een aantal foto's van de doop zijn te zien op deze pagina: link

 

 

Vanaf september t/m december is het mogelijk om deze tulpenbollen te kopen, zodat je ze in je eigen tuin kan planten. Daarna komen ze ieder jaar in het voorjaar tot bloei. 

Mocht je ook graag een aantal originele FreedomFlame tulpen in je tuin, stuur ons dan een berichtje via het contactformulier.